همایش ملی کشاورزی ارگانیک،امنیت غذایی و تولیدمحصولات فراسودمند برگزار شد

به گزارش روابط عمومی این واحد دانشگاهی در شروع این همایش علمی دکتر حسینعلی شیبانی ضمن تبریک میلاد یگانه منجی عالم بشریت حضرت ولیعصر(عج) و سالروز تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت : یکی از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی است که امروز به عنوان بزرگترین دانشگاه حضوری جهان شناخته می شود و از نظر رتبه علمی در سطح کشور در مقابل دانشگاههایی قرار گرفته است که سابقه یک قرن فعالیت علمی دارند و این امر موجب غرور و افتخار جامعه دانشگاهی است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین – پیشوا و قرچک در سخنانی در خصوص موضوع همایش ادامه داد : یکی از رسالت های دانشگاهیان این است که با برگزاری چنین همایش‌های علمی و کاربردی و در راستای نهادینه کردن فرهنگ تولید محصولات کشاورزی و غذایی سالم در جامعه اثر گذار باشند.

وی خاطرنشان کرد : با گسترش روزافزون جمعیت در جهان و بالا رفتن سطح تغذیه، کیفیت تولید و ایمنی اهمیت ویژه یافته که در این مسیر ، کاهش مصرف سموم به ویژه صنعتی بسیار مهم تلقی می شود واین وظیفه پژوهشگران است که با الگوگیری از طرح‌های موفق نسبت به ارتقاء سطح کیفی تولیدات مشارکت داشته باشند.

دکتر حسینعلی شیبانی با تبیین موضوع امنیت غذایی در شرایط زمانی مختلف تأکید کرد : کشور ما در حال حاضر به سمت خودکفایی در حال پیش روی است و این موضوع موجب نگرانی استعمارگران گردیده است .

وی ادامه داد : از عوامل مهم موفقیت در این راستا اهتمام به پایداری و استمرار تولیدات ، لزوم اجرای آمایش سرزمین ، ایجاد فرهنگ عمومی مصرف ، جلوگیری از اثرات سوء شرایط اقلیمی و زیست محیطی، افزایش بهره وری و کاهش ضایعات می باشد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین – پیشوا و قرچک با طرح سؤالاتی در خصوص ارگانیک بودن محصولات کشاورزی اظهار کرد : کشاورزی ارگانیک دارای نقش اساسی در توسعه پایدار می‌باشد که متأسفانه این بحث در برخی اوقات تنها به ابزاری برای سوء استفاده تبدیل شده است که دلیل آن هم عدم شناخت صحیح آحاد مردم از این موضوع است .

وی در تکمیل این موضوع ادامه داد : امروز کشاورزی دنیا نیازمند تغییر و بازنگری در روش های تولید است و سلامت غذایی به عنوان یکی از مؤلفه های توسعه ، ارتباط تنگاتنگی با تولید محصول سالم و ارگانیک کشاورزی دارد و هم چنین ارتباط چند سویه مراکز علمی و دانشگاهی با صنعت و کشاورزی می تواند به تولید پایدار محصولات سالم و ارگانیک منجر شود.

دکتر شیبانی اظهار امیدواری کرد انتظار می‌رود برگزاری همایش‌هایی از این دست در راستای نهادینه کردن فرهنگ تولید محصول سالم نقش واقعی خود را ایفا کند چرا که ارتقاء سلامت جامعه به عنوان وظیفه انسانی مد نظر است.

در بخش دیگر دبیر برگزاری همایش کشاورزی ارگانیک،امنیت غذایی و تولیدمحصولات فراسودمند ضمن ارائه گزارش از روند برگزاری این همایش ملی گفت : اهمیت موضوع این همایش غیر قابل انکار و از اهداف اصلی ما بررسی رویکردهای جدید در کشاورزی پایدار و ارگانیک ، معرفی دستاوردهای علمی در این حوزه ،تبادل اطلاعات متخصصین و ایجاد تعامل بین صنعت کشاورزی و مراکز دانشگاهی بوده است.

دکتر پیمان عزیزی در تکمیل صحبتهای خود افزود : بیش از 160 مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال که در روز برگزاری همایش 10 مقاله به صورت سخنرانی و مابقی نیز به صورت پوستر در سالن جنبی همایش به نمایش گذاشته شد.

در ادامه این همایش علمی دکتر ضرابی و دکتر نوروزی از اعضاء هیأت علمی و از صاحب نظران در این حوزه به عنوان سخنرانان کلیدی همایش مطالب ارزشمند و کاربردی به حاضرین ارائه نمودند.

پنجشنبه 30 ارديبهشت 1395  5:35

آخرین تاریخ بازدید : چهارشنبه 6 ارديبهشت 1396  0:21:50
تعداد بازدید از این خبر : 1360

نشانی: تهران - شهرستان پیشوا، شهرک نقش جهان دانشگــاه آزاد اســـلامی واحد ورامیــــن – پیشـــوا کدپستی: 33717-74895